kasblog.punt.nl
Laatste artikelen

Het was haar idee om af te spreken in het fotografiemuseum. Er zou een boeiende tentoonstelling te zien zijn.
‘Deze fotograaf toont het leven zonder opsmuk, zonder franje,’ stond in een van haar laatste Tinderberichten.
Pas wanneer ik op de fiets naar het museum zit, bedenk ik dat ik nauwelijks iets van haar weet. We hebben bijna uitsluitend uitgaanstips uitgewisseld. Dat wil zeggen, zij heeft mij tientallen tips doorgestuurd over wat ik allemaal op Terschelling kon doen. [Lees verder op hard//hoofd

Reacties

In het kader van het Nijmeegse wetenschapsfilmfestival InScience was ik te horen in het programma De Kennis van Nu op Radio 5. Op 5 november was het thema mens en machine, op 6 november controverses en ethische vraagstukken centraal. Het waren boeiende gesprekken, waarbij ik mocht zorgen voor een luchtig nootje op het eind. Beide uitzendingen zijn hier en hier terug te luisteren.

Reacties

Ik woon in een huis vol prinsessen en sneeuwpoppen. Meestal zie ik ze niet; de felgekleurde stickertjes op de muren, keukenkastjes, ramen, tafel en vloer zijn makkelijk te negeren. Maar vanavond – terwijl ik goedkope whisky drink en luister naar In The Wee Small Hours – komen ze op me af. [Lees verder op hard//hoofd]

Reacties

Zo lieve lezers, er staan weer een hoop mooie evenementen voor de deur!

Aankomende dinsdag mag ik voor een prachtig zwartgallig programma in Nijmegen een lezinkje geven over melancholie in de popmuziek.

Voor het InScience Festival, eveneens in Nijmegen, breng ik 5 en 6 november columns ten gehore die ook op Radio 5 worden uitgezonden. De ene zal mens en machine als onderwerp hebben, de andere gaat over controverses.

En voor wie de Randstad liever niet verlaat, is er volgende week zaterdag het Brainwash Festival in het kader waarvan ik een speciale editie van H//H TORPEDEERT presenteer. Met zoals altijd een pittig thema, vlammende sprekers en een exploderende quiz. 

Dat was weer de agenda voor vandaag.

Reacties

‘Papa, papa, Fletcher zegt dat-ie DRIE huizen heeft. Dat kan toch helemaal niet?’
Nooit eerder lijkt mijn dochter zo graag iets van mij te hebben willen horen.
‘Who the fuck is Fletcher?’ vraag ik afwezig.
‘Dat is een jongetje,’ zegt Annika. ‘Niemand gelooft hem hoor.’
Er wordt blijkbaar flink tegen elkaar opgeboden op het schoolplein. Er is dan ook weinig waar Annika de laatste tijd meer over praat dan dat ze straks een tweede huis zal hebben. Ze begint wel wat ongeduldig te worden. Ik probeer haar keer op keer uit te leggen dat het nu eenmaal niet makkelijk is met de huidige woningschaarste, maar ze lijkt niet gevoelig voor zulke argumenten.
‘Moet je maar harder zoeken,’ zegt ze dan streng. [Lees verder op hard//hoofd]

Reacties

Een handtekening, vaak vergeet ik dat ik er een heb tot ze weer eens ergens gezet moet worden. Deze ochtend dient dat vijftien keer te gebeuren, voor zes kopieën van twee documenten en dan nog een derde document in drievoud. Scheiden is een zeer administratieve aangelegenheid, zeker als je een kind hebt. [Lees verder op hard//hoofd]

Reacties

Mijn dochter leert mij schaken. Haar opa zal trots op haar zijn. Hem is het namelijk nooit gelukt mij de regels van dit klassieke spel bij te brengen. Hij heeft het vaak geprobeerd, maar ondanks zijn ijzeren geduld verloor ik steeds de aandacht. Bij de koning en koningin verzon ik liever spannende verhalen, dan dat ik wilde weten hoe ze over het bord dienden te bewegen. Het grootste deel van mijn leven was ik sowieso compleet ongeïnteresseerd in gezelschapsspelletjes. Ook als ik wel de bedoeling begreep, kon ik door mijn complete gebrek aan competitiedrang onmogelijk als een volwaardige deelnemer beschouwd worden. [Lees verder op hard//hoofd]

(Dit is mijn laatste column voor de zomervakantie, mocht u in mijn sandaalsporen willen treden doe dan hier aan mee.)

Reacties

De vaste lezers van hard//hoofd weten natuurlijk dat eens in de zoveel tijd de site volledig losgaat op een zogeheten thema-week en zij leven hier naar verluidt steevast koortsachtig naartoe. Goed nieuws voor deze mensen: het is weer zover! En ditmaal is het thema: 'para'. Dat is een paraplubegrip voor onder meer paranoïde parasieten, para-abnormale paracetamollen en parabolische tubes paradontax.


Tot dusverre zijn een indringende inleiding, de bekentenissen van een hypochondrische complotdenker, een tip om te trippen op gekte en een betoog tegen de romantisering van psychoses te lezen, maar de week is natuurlijk nog maar halverwege, dus blijf die site vooral in de gaten houden voor nog veel meer moois!

Ik maakte van de gelegenheid gebruik om mijn ervaringen met de alternatieve toiletzorg met de mensheid te delen. Dat begint zo:

---------------------------------------------------------------------------------------

Voor de vierde keer in drie maanden zit mijn toilet verstopt. De eerste keer heb ik hem ontstopt met een plastic zakje om mijn hand. De andere keren heb ik een mannetje laten komen. Steeds spoelde mijn toilet daarna even goed door, maar de verlossing bleek van korte duur te zijn.

‘Heb je weleens overwogen om ernaar te laten kijken door iemand buiten het reguliere circuit?’ vroeg mijn goede vriendin Espje onlangs toen ze terugkwam van een ontmoeting met een vergeten drol.
‘Wat bedoel je?’ vroeg ik, starend naar mijn voeten.
‘Een holistische loodgieter. Die kijkt niet alleen naar de afvoerbuis en dergelijke, maar licht het gehele wezen van de pot door. Best goed om dat eens in de zoveel tijd te doen hoor, ook zonder verstopping. Zo’n verstopping is natuurlijk alleen maar een symptoom van een dieperliggend probleem, dat snap je toch ook wel?’ [Lees verder op hard//hoofd]

Reacties

Lieve vrienden en vijanden, het is weer eens zover: Trekt uw agenda's maar, want ik heb twee wáánzinnige avonden te presenteren.

De eerste is op vrijdag 29 mei, in het kader van de Boekennacht (die dit jaar als thema 'Opstand' heeft). Het betreft een samenwerking tussen h//h en SPUI25 en zal dan ook plaatsvinden op dat adres. Onder de titel 'Hard//Hoofd Torpedeert: de Boekennacht-editie' kunt u de meeslepende sprekers Derk Fangman, Simone Peek en de legendarische Torpedo Theater-directeur Carel Helder verwachten. We eindigen met een bijzonder pittige quiz voor de ware boekenwurmen onder u. Toegang is gratis, aanmelden zeer aan te raden. Meer info hier.

Tien dagen later, maandag 8 juni dus, is het dan weer tijd voor een reguliere editie (de achtste alweder) van HARD//HOOFD TORPEDEERT. Het thema is ditmaal 'Zinloze Zomers'. Op ons meest gevarieerde programma tot nu toe prijken de prachtige namen van Jesje de Schepper, Basje Boer, Rachel Heemskerk & Marcel Herkelman, Jeroen van Rooij, Jean-Maxim van Dijk en onze kersverse hard//hoofdredacteur Olga Korts. Zoals altijd eindigen we ook hier weer met een bloedstollende quiz. Natuurlijk in het Torpedo Theater, natuurlijk vandaag nog reserveren via torpedo@hardhoofd.com. Meer info hier.

Tot een van deze avonden, of beter nog (doe eens gek jij): tot allebei!

Reacties

Dat Elsje zou komen spelen was ik even vergeten. Maar als ik het meisje met de vlechtjes naast mijn dochter op de rand van de zandbak zie zitten herinner ik het me weer. Omdat Annika onlangs tussen de middag bij haar mocht eten, had ik gezegd dat Elsje een keer na school bij ons kon spelen. Elsjes moeder vond het een fantastisch plan. Ze had gezegd dat de dinsdag waarschijnlijk goed uitkwam. Een paar dagen later vroeg ik of het nog door zou gaan, maar de moeder sprak bits dat ze van niks wist en dat Doukje bovendien op dinsdag naar balletles moet. De moeders van Elsje en Doukje lijken waarschijnlijk helemaal niet op elkaar, maar in de spanning die het contact met mede-ouders bij mij oproept wil ik blijkbaar nog wel eens gezichten door elkaar halen. [Lees verder op hard//hoofd]

Reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl