kasblog.punt.nl
Het rookgenot, deel 3
Het rookverbod blijkt niet te werken. Steeds meer etablissimenten in de stad (vooral de kleinere kroegen) plegen een gezond-ongezonde verzetsdaad van burgerlijke ongehoorzaamheid door de asbakjes weer op tafel te zetten. En gelijk hebben ze: deze kroegen zitten helemaal vol, maken grote omzet en kunnen een eventuele boete dan ook makkelijk betalen.
 
Ik vooronderstel dat mijn blog niet gescreend wordt door overheidsbemoeials; ik ben immers liever naief dan paranoia. Daarom leek mij dit een goede plek om een lijst vrij te geven van plekken in Amsterdam waar personeel en klandizie nog ongestoord van hun potentiele zelfgekozen dood durven te genieten. Plekken dus waar je mij in deze barre tijden van demagogische gezondheids-vertrutting makkelijk tegen het in rookwolken gehulde lijf zou kunnen lopen.
 
Heb je aanvullingen op deze lijst, plaats die dan bij 'comments'. Zo kunnen we op den duur het burgerlijk verzet mooi in kaart brengen en een publiek geheime routeplanner samenstellen voor een goed geasfalteerde kroegentocht.
 
- Papeneiland (Prinsengracht 252; hoek met Brouwersgracht)
Bruine scheefstaande kroeg voor jenever, ossenworst en politieke gesprekken.
- De Pels (Huidenstraat 25; de 9 Straatjes)
Café in hartje centrum met losse sfeer, leuke jukebox en alle dagbladen.
- Café de Zwart (Spuistraat 334)
Wil je een keer AFTh tegen het lijf lopen, of een andere beroemde schrijver, dan kan dat hier. Worden waarschijnlijk vooral sigaren gerookt.
- De Buurvrouw (Sint Pieterspoortsteeg 29; zijstraat van Oudezijds Voorburgwal)
Nachtcafé met harde muziek, langharig werkschuw tuig en pooltafel.
- Nieuwe Anita (Frederik Hendrikstraat 111; aan het Hugo de Grootplein)
In het café-gedeelte mag niet gerookt worden, maar de 'rokersruimte' daarachter blijkt drie keer zo groot te zijn en er spelen puike bandjes.
- West Pacific (Polonceau-kade 23; Westergasfabriek-terrein)
Zo'n beetje de enige plek in de stad waar je een avond lang je voetjes van de vloer kan houden zonder toegangsgeld te hoeven betalen.
 
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl