kasblog.punt.nl
Prijsvraag
Mijn moeder zei: 'Wat heb je weer leuke stukjes op je blog geschreven.' Dat zegt ze wel vaker en daar is ze natuurlijk ook mijn moeder voor. Dit keer had ze echter een kanttekening. 'Dat stukje over de loodgieter, dat vond ik erg grappig. Maar ik begreep het einde niet zo. Is het een vervolgverhaal?' Even later kwam mijn zus op bezoek. 'Heb je het stukje over de loodgieter op mijn blog gelezen?' vroeg ik haar. 'Ik had mama net aan de telefoon en die begreep het einde niet.' Mijn zus had het nog niet gelezen, dus ik zette haar voor mijn laptop. 'Eerlijk gezegd begrijp ik het einde ook niet,' zei ze enigszins vertwijfeld. 'Waarom ging hij douchen?' Die avond ging ik een biertje drinken met mijn goede vriend Keez. Hij had het stukje nog niet gelezen, maar hij ging meteen even op zijn iPhone kijken. 'Wat een grappig stukje zeg. Maar het einde is inderdaad wel een beetje vaag.' De volgende morgen sprak ik mijn andere goede vriend Jaap op Skype. 'Ja, ik had dat wel gelezen. Was het einde niet als vaag bedoeld dan?' Alleen mijn geliefde begreep het einde wel. 'Maar ik moest er wel even op puzzelen,' gaf ze toe. Wel, dat stuk van mij over de loodgieter ('Sproetpoep') was dus níet als cryptogram bedoeld. Omdat ik echter geen zin heb het stuk aan te passen, zodat de 'clou' van het verhaal wél meteen duidelijk is, heb ik besloten een prijsvraag uit te schrijven. Iemand moet mij toch begrijpen? Vanzelfsprekend zijn mijn moeder, mijn zus, mijn geliefde, Keez en Jaap van deelname uitgesloten. (Ook niet als oud-docenten van onze middelbare school of andere valse namen, Jaap!) De eerste persoon die het einde van het stuk op juiste wijze uit kan leggen krijgt een persoonlijke aubade op dit blog. Succes!

Reacties

op 03-04-2009 00:39
Ja, ik begreep het wel meteen. Ze hadden het allemaal verkeerd aangesloten. De loodgieter trok door en toen kwam er water uit de stortbak (neen, niet zijn plas of poep dus, hoop ik) via de douche.
Klopt?
 
Vera
Kasper Hendrik van Royen op 03-04-2009 00:46
Neen, probeer het maar opnieuw. Volgende!
op 03-04-2009 01:52
Hij nam zijn broer mee om te douchen. Hetzijn helemaal geen loodgieters, maar oplichtersen ze hebben thuis geen badkamer.
 
Vera
op 03-04-2009 01:54
Neen, het zit toch anders: omdat jij het laatste stukje wc papier had gebruikt, ging hij onder de douche zijn billen wassen!
 
Vera
Kasper Hendrik van Royen op 03-04-2009 02:37
Die laatste poging is helemaal correct! Gefeliciteerd Veer, je hebt gewonnen.
r to the o to the e to the l op 30-10-2009 09:25
KASPER I KHEB HET GELEZEN EN IK BEGREEP HET METEEN: JE MOEST NOG BOODSCHAPPEN DOEN: WC-PAPIER!!! hshaha!!!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl