kasblog.punt.nl
Kijk mama, zonder toetsen
En tussen alle technische ongemakken met dit blog door, begaf de enter-knop van mijn macbook het ook nog eens. Mijn eigen schuld vermoedelijk, want ik had het toetsenbord vlak daarvoor schoon gemaakt met een nat doekje. Moet je niet doen natuurlijk, stom van mij. En de relevantie van vele knoppen kan nog ter discussie staan, maar zonder deze toets is een fatsoenlijke witregel
 
niet meer dan een bitterzoet verlangen. Nu heb ik maar een extern toetsenbord gekocht, dat bleek namelijk de goedkoopste oplossing te zijn. Dit schattige schepseltje zit met een navelstreng aan mijn laptop verbonden, alsof mijn appel heeft gebaard. Ik moet nu wel opnieuw leren typen, want de aanslag is anders dan ik gewend ben. Ik tik nu op twee toetsenborden tegelijk. Dat werkt eigenlijk wel heel prettig. Mijn rechterhand strekt naar voren, mijn linkerpols leunt op de tafel. Misschien heb ik wel een nieuw systeem uitgevonden, want de mogelijkheden lijken onbeperkt.
 
Toen ik een van mijn 'helpdesk-vrienden' sprak (vrienden die ik alleen bel als er iets met mijn kompjoeter is), werd ik smalend verwezen naar de nieuwste uitvinding van Apple: een laptop zonder toetsenbord. Het product ziet er uit alsof mijn macbook een wild nachtje met mijn iPod heeft beleefd. Over onbeperkte mogelijkheden gesproken, let in dit filmpje vooral op de voor-geprogrammeerde zinnen! Toch lijkt deze uitvinding me niet echt iets voor mij. Ik wil juist een laptop met tien toetsenborden, kan ik lekker heel veel tegelijk schrijven.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl