kasblog.punt.nl
In de sportschool #3
Een dag in de week train ik mijn spieren en een dag train ik mijn conditie. Trouw volg ik het schema dat voor mij is opgesteld, al speel ik soms ondeugend met de volgorde van de verschillende onderdelen. Zo moet ik beide dagen eindigen met oefeningen op een matje, voor mijn felbegeerde buikspieren. Die oefeningen vind ik, in algemeen beschaafd Nederlands, 'kut'. In de veilige armen van een trainingsapparaat heeft dat fitness toch nog iets ludieks. Maar geheel op mij zelf aangewezen op zo'n matje, nee daar vind ik geen drol aan. Bovendien voel ik mij bekeken wanneer ik vloekend en tierend en zuchtend en puffend de oefeningen tot een goed einde probeer te brengen en een klerenkast van een zwetende huisvrouw op een machine naast mij onmogelijk haar gezicht af kan wenden van mijn - vanuit haar perspectief hoogstwaarschijn slapstick-achtige uitziende - ontberingen. Daarom begin ik meestal met deze oefeningen in plaats van ermee te eindigen, zo heb ik die vernedering tenminste achter de rug en heb ik nog voldoende energie over voor de rest van het programma.

Ik probeer tijdens het trainen altijd zo min mogelijk geluiden te maken. Andere mensen laten zich juist lekker gaan. Vooral de opgepompte mannen echoën vol zelfvoldoening 'oeh's' en 'ah's' door de sportzaal bij elke beweging die zij maken. Als ik een apparaat beklim waar zo'n man op gezeten heeft moet ik het gewicht soms met negentig procent bijstellen. Maar ach, men moet toch ergens mee beginnen. Na vijf kwartier trainen ben ik helemaal afgepeigerd en doorzweet. Het is dan tijd om te douchen. En dan pas begint de echte ontbering.
 
Laat ik vooropstellen dat ik iemand ben die het liefst in zijn eentje doucht. Het is niet zozeer de naaktheid die ik als intiem ervaar, als wel het genot dat het water op mijn lichaam veroorzaakt. Dat plezier is voor mij alleen, daar mogen geen andere mensen bij zijn. Maar dan nog. Omdat ik weinig ervaring heb met publieke douches - als kind zat ik niet op een voetbalclub en naar campings ging ik evenmin - wist ik niet dat het zo uitzonderlijk is dat ik in het geheel geen geluid maak terwijl ik mezelf was. Wel, soms zing ik onder het comfort van mijn eigen douche, als er tenminste niemand in de buurt is en dan het liefst de aria uit die Zauberflöte als het water te koud is, maar daar blijft het toch wel bij. Grommen doe ik nooit. Maar dat schijnt dus nogal apart te zijn. Want alle mannen met wie ik de douche deel bij Fit Forever grommen, snuiven en hummen dat het een lieve lust is, terwijl ze hun bezwete kloten wassen. Ze zijn dan, vermoedelijk, een met zichzelf. En ik ben weer eens iemand anders.
 
Ben ik wel echt een man?
 
Soms haak ik toch maar voorzichtig in, om niet teveel op te vallen.
 
 
-To be continued...-   

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl