kasblog.punt.nl
In de sportschool #4
Er is geen enkele sport die ik ooit gevolgd heb. Ik snap niet wat mensen er aan vinden om naar een competitie op tv te kijken. Vermoedelijk ben ik wereldvreemd. Mijn vriendin volgt alles: Wimbledon, Olympische Spelen, het WK, noem maar op. Voor vele huwelijken vermoedelijk de omgekeerde wereld. Ik weet nog dat er eens een vriend van mij op bezoek kwam en een vriendin van mijn vriendin. De twee dames zaten scheldend voor de beeldbuis bier te zuipen en voetballers aan te moedigen, terwijl ik en mijn vriend in een andere hoek van de kamer wijnen proefden en recepten voor groentetaarten doornamen. Ja, we leven soms in verwarrende tijden.
 
Echter, sinds kort kijk ik tot mijn eigen verbazing met zeer veel plezier naar de Tour de France. Het is namelijk behoorlijk stimulerend om op een home- of crosstrainer het idee te krijgen wel degelijk vooruit te komen. Aan elk apparaat bij Fit Forever zit een tv-schermpje bevestigd. Zo waan ik mij dus te bewegen door prachtige berglandschappen, terwijl duizenden mensen aan de kant naar mij joelen om maar vooral harder en harder te gaan. Voor deze prettige illusie is het camerastandpunt echter wel essentieel. Als de fietsers namelijk van voren gefilmd worden, krijg ik het idee snel rechtsomkeert te moeten maken om niet overreden te worden en val ik van mijn zadel tegen de pseudo-wielrenners naast mij aan. Domino D-Day heb ik trouwens ook nooit ene moer aangevonden.
 
Het is dan vaak toch veiliger om over te schakelen naar een andere zender. Praatprogramma's zijn behoorlijk prettig om naar te kijken tijdens het fitnessen. Zolang er maar ondertitles bij staan, want ik plug mijn oordopjes nooit in. Ik vind het juist leuk om de muziek erbij te horen die de sportschool op heeft staan. Stimulerende work-out-muziek, zoals The Power van Snap! en Simply The Best van Tina Turner komen dan voorbij en vormen een vrolijke omlijsting van de beelden op het schermpje voor mij. Zonder ondertitels lijkt het alsof de mensen op tv deze liedjes aan het zingen zijn. Daar moet ik van lachen en dat is niet goed voor mijn concentratie. Meestal kijk ik naar Oprah of Dr. Phil, of programma's waarin mensen minder lelijk worden gemaakt.

Gisteren was er een marathon op MTV van MTV Cribs, het programma waarin stinkend rijke rappers hun wanstaltige villa's mogen tonen. Aangezien de meeste sterren al een keer aan de beurt zijn geweest en de economische crisis het bling-bling langzaam maar zeker inperkt, mogen oudgedienden nu vaak nog een keer terugkomen met hun tweede huis en bijbehorend landgoed om te laten zien waar de magie in de weekenden plaats vindt. Deze kitscherige kastelen hebben vaak een complete sportschool op een van de verdiepingen. Ik zette de loopband op de hoogste stand terwijl de rondleiding mij van de 'kado-inpak-kamer' naar de 'teennagel-knip-kamer' voerde. Daarna schakelde ik weer over naar de Tour. Maar het is toch minder leuk om daar naar te kijken wanneer je aan het rennen bent. Alsof jouw fiets er tussen je benen vandoor is gereden. Daarom stapte ik maar weer op een hometrainer, voor de laatste etappe. Daarna veegde ik mijn bezwete kop af aan mijn gele t-shirt en dronk voldaan mijn waterfles leeg.
 
Al die ordinaire evenementen die mijn vriendin op tv volgde, ik werd er horendol van. Nooit meer tijd voor een goed gesprek over mode of astrologie. Daarom heb ik een tijd geleden de televisie de deur uitgezet en ga ik nu wanneer het maar kan naar de sportschool.


-To be continued...-

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl