kasblog.punt.nl
In de sportschool #5
Toen ik lid werd van Fit Forever kreeg ik een zogeheten bidon kado. 'Bidon', dat klinkt als bidet, maar is bijna het tegenovergestelde. Het is zo'n flesje waarmee je water in je mond kan spuiten, essentieel voor tijdens het trainen. Mijn bidon is, samen met de grote handdoek die ik zo nonchalant mogelijk over mijn schouders probeer te dragen, mijn grote vriend tijdens het sporten. Iedereen in het fitness-centrum loopt rond met een Fit Forever-bidon en een van huis meegebrachte handdoek. Zwart, wit, man, vrouw, dik, dun, jong en oud... Iedereen is hier gelijk met de twee attributen die van roei-apparaat via trilplaat naar loopband worden meegezeuld. 

Maar gisteren was ik even het zwarte schaap van de familie, omdat ik mijn bidon vergeten was. Ik voelde me een indringer, niet op mijn gemak. Ik besloot zo snel mogelijk mijn programma af te werken en dan snel rechtsomkeerd te maken, alsof ik hier nooit geweest was. Een man zonder bidon, dat was wat ik was. De mensen deden alsof ze mij niet in de gaten hielden, maar ik wist wel beter. En vol verlangen staarde ik naar de 'bidi' om mij heen, snakkend naar wat water. L'enfer, c'est les autres.

Waarom had ik dat ding überhaupt uit mijn sporttas gehaald? Terwijl ik mijn gezicht afveegde probeerde ik onopvallend wat zweet uit mijn handdoek te zuigen, zout water naar een stinkende zee dragend. Toen werd ik op mijn schouder getikt. Het was Ames, die ik sinds mijn proefles niet meer in de sportschool gezien had. Hij deed net alsof er niets aan mij opviel. Of viel het ook wel mee en was ik mij zoals vanouds weer eens over niets druk aan het maken? 'Alles goed?' vroeg Ames. 'Ja, ik begin steeds meer plezier in dat sporten te krijgen' antwoordde ik. Ik probeerde zo monter mogelijk te klinken, maar voelde me betrapt met mijn piemel in mijn hand.
 
 
- To be continued... - 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl