kasblog.punt.nl
In de sportschool #6
Het lijkt wel alsof het bij Fit Forever altijd óf verschrikkelijk druk óf angstwekkend rustig is. Ik heb nog niet kunnen ontdekken rond welke tijden ik beter thuis kan blijven. Liever verdwijn ik namelijk in de zwetende massa, dan dat ik in mijn eentje de apparaten af moet werken. Ik voel me dan altijd bekeken door de instructeur van dienst, die meestal achter zijn of haar bureautje de roddelbladen doorneemt. Het is bijna altijd Michaella die aan het werk is, de rest is waarschijnlijk met vakantie. Ik ben bang voor haar, maar waarom weet ik niet. Ze lijkt wel een robot die dreigend kalm is, maar elk moment kan transformeren tot een vuurspuwende demon met slijmerige tentakels. In plaats daarvan zegt ze altijd vriendelijk gedag wanneer ik haar vriendelijk gedag zeg. Maar ik blijf op mijn hoede.
 
Er zijn vier mensen in de sportzaal. Ik, Michaella en een man in een rolstoel met zijn vriendin. Tenminste, ik neem aan dat het zijn vriendin is. Ze zegt namelijk 'schat' tegen hem. Maar voor hetzelfde geld is dat tegenwoordig een gebruikelijke aanspreekvorm van persoonlijke begeleiders of fysiotherapeuten voor hun patiënten. Ze lijkt namelijk alles af te weten van zijn conditie en bespreekt met Michaella welke oefeningen het meest geschikt zijn voor zijn revalidatie. Als de twee vrouwen met elkaar praten lijkt het net alsof de man er niet bij is.
 
De fitness-ruimte is groot, zeer groot. Maar naast elk apparaat waarin ik mij installeer wordt de man uit zijn rolstoel gehesen. Ik zou dan snel een apparaat aan de andere kant van de zaal uit willen kiezen, maar dat zou teveel opvallen. Zodoende doe ik braaf mijn oefeningen, terwijl de invalide man naast mij hetzelfde doet en Michaella en de begeleidster tussen ons in informatie uitwisselen. De begeleidster lijkt nogal haast te hebben. Misschien moet zij naar een volgende patiënt. Of ze is toch zijn vriendin en wilde het net uitmaken toen hij van zijn fiets werd geschept. Tja, dan zit je wel met de gebakken peren. Elk beschaafd mens voelt zich dan toch verplicht nog even te wachten met 'we moeten eens praten', anders kan je maar al te makkelijk als een opportunistische hufter overkomen. Nog even wachten, maar voor hoe lang? De vrouw blijft maar op haar horloge kijken.
 
Michaella lijkt niet onder de indruk te zijn van rolstoelen en dat siert haar eigenlijk wel. Ze behandelt de man niet anders dan ze mij behandelde. Streng en kil, maar tevens helder en professioneel. Het dringt tot me door dat ze waarschijnlijk niet anders kan en ik begin haar steeds liever te vinden. Een erotische fantasie waarin verscheidene been-, bekken- en borstspier-apparaten de revue passeren schiet door mij heen, maar snel schakel ik over naar beelden van stervende kinderen in Uganda, want de stof van mijn trainingsbroek is flinterdun en zo rekbaar als kauwgom. 
 
De vrouw wil graag weg. 'Het is zo mooi geweest' zegt ze. Maar de man weet van geen ophouden. Ik ben bekaf, maar weiger te pauzeren. Wil deze man meedoen aan de Paralympics? Het is kinderachtig, maar ik vind dat ik moet winnen. Wanneer hij sneller gaat, probeer ik nog sneller te gaan. Mijn geestelijke revalidatie staat op het spel. 'Het is ook zo'n bijtertje hè', glimlacht de vrouw samenzweerderig naar Michaella. Even ben ik bang dat het over mij gaat, maar de gespeelde vertedering heeft betrekking op mijn fanatieke buurman. Zoals verwacht reageert Michaella niet op de goedbedoelde poging tot small-talk, wat dat betreft had de vrouw net zo goed kunnen praten tegen de onbemande rolstoel die naast haar geparkeerd stond. Wel zegt mijn geliefde robot gedag tegen mij, wanneer ik als een kreupel katje met de staart tussen de benen de sportzaal verlaat. Ze zou waarschijnlijk niet eens met haar ogen knipperen wanneer ik ter plekke in brand zou vliegen. Misschien zou ze de piercing in haar getekende wenkbrauw een halve millimeter verheffen, voor een kort maar daarom niet minder historisch moment. Ik zou er best wat vierdegraads brandwonden voor over hebben om dat mee te mogen maken.
 
Ik hoop maar dat het een volgende keer weer wat drukker is bij Fit Forever. 

- To be continued... - 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl