kasblog.punt.nl
In de sportschool #8
''Bedoelde u soms: (...)?'' zei het meisje dat mijn hand had willen lezen. Ik kon opgelucht ademhalen, dat was inderdaad precies wie ik bedoelde: de werkelijke Ames. Zijn naam bleek niet veel te verschillen van de naam die ik voor hem had bedacht. Hij werke slechts een dag in de week bij Fit Forever, dus die afspraak was makkelijk gemaakt. De rij achter mij kon opgelucht ademhalen en dat deed zij dan ook luidkeels in koor.
 
Toen ik op de afgesproken dag de sportzaal binnenliep was Ames nog niet aanwezig. Wat moest ik nu doen? Alvast beginnen met bewegen? Maar zodirect was ik uitgeput voordat de metingen nog moesten beginnen en dat zou de resultaten onvermijdelijk beïnvloeden. En we moesten toch een zo eerlijk mogelijk beeld krijgen van mijn fysieke vorderingen sinds mijn entree in dit fitness-etablissment. Maar als ik nu hier een potje zou gaan staan wachten, zou dat er toch ook wat vreemd uitzien voor de zwetende mensen om mij heen. Daarom besloot ik maar op een hometrainer te gaan zitten en zo langzaam mogelijk te bewegen, alsof ik het ding op de zwaarste versnelling had gezet. Op tv werd een kip gepaneerd. 
 
Vijf kwartier later was Ames er nog steeds niet. Ik had bijna mijn volledige programma afgewerkt, maar dan alles drie keer zo langzaam als normaal. En ik was tien keer meer uitgeput dan normaal. Elke beweging die ik deed was namelijk een nieuwe opgave, in mijn gebruikelijke 'flow' kwam in niet terecht. En die flow is natuurlijk de hele lol van dat sport-gebeuren, dat had ik inmiddels wel ontdekt. En al zou ik het nooit willen toegeven op mijn feestjes vol zelf-destructieve intellectuelen, ik was een ordinaire endorfine-junkie geworden. Sporten in slow-motion voelt echter als semi-functioneel naakt in een provinciale amateur-musical. Waar was Ames godverdomme nou?
 
En opeens zag ik hem voor me staan, terwijl ik met pijnlijke traagheid een vederlichte balk met mijn rug naar achteren duwde. 'Hey Kasper,' zei Ames en ik vroeg me opeens af of hij ook een gefingeerde naam voor mij gebruikte op z'n blog. 'Ik sta je hier al een tijdje in de gaten te houden. Je bent goed bezig man!' Ik keek met lege blik naar de goedlachse trainer. Hij leek trots op me te zijn.
 
- To be continued... -   

Reacties

Jimbo de internetbimbo op 24-09-2009 14:57
Is dat niet wat jij ook altijd doet als ik denk dat je te laat in het cafe komt? Dan sta je eigenlijk voor het raam naar binnen te kijken, vol trots; 'Die Jim, die kan toch een aardig biertje drinken, zo in zijn eentje.'
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl