kasblog.punt.nl
dECLECTICade, een nabeschouwing
dECLECTICade: Back To The Zeroes, het feest dat Jasper Verhulst en ik afgelopen zaterdag in Pakhuis Wilhelmina organiseerden, mag een ongekend succes worden genoemd! Van de driehonderdvijftig(!) bezoekers die de avond telde waren er hooguit twintig die ik kende; tientallen sms'jes kreeg ik van vrienden die door de sneeuwstorm naar de Veemkade waren gefietst, maar niet binnen konden worden gelaten. Jasper en ik hadden onze vriendinnen als doorbitches neergezet en zij hadden de nobele taak hun eigen vrienden en vriendinnen de toegang te weigeren. Dit succes hadden wij niet kunnen voorzien en overweldigt ons zeer.
 
De mensen van Pakhuis Wilhelmina zeiden dat ze nog nooit zo'n goede avond daar gehad hadden. En dan hadden ze het niet alleen over het aantal bezoekers, maar ook over de sfeer, de muziek en het enthousiasme van alle aanwezigen. Wij zijn zelfs benaderd door een boeker die ons met dit concept het land door wil laten trekken. Al met al krijgt dit hoe dan ook een vervolg! Vanzelfsprekend houd ik u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

En dan te bedenken dat Jasper en ik dit afgelopen zomer - zoals eerder hier beschreven - op zijn kamer hadden bedacht als klein sympathiek plannetje; een leuke avond rond de muziek van de jaren nul, voor de liefhebber. Maar goed, de bandjes die mee wilden werken zijn dan ook niet de minste. En ze reageerden allemaal laaiend enthousiast op ons verzoek om covers uit de jaren nul in te studeren. De optredens van de avond waren uiterst bevlogen. Naast eigen materiaal speelden de bands de volgende nummers:
 
Anne Roos Rosa de Carvalho - ''The Island'' (Lucky Fonz III)
Awkward I - ''Rock Bottom Riser'' (Smog) & ''Big Red Sun Blues'' (Lucinda Williams)
The Hospital Bombers - ''The Best Ever Death Metal Band Out Of Denton'' (The Mountain Goats)
Ghost Trucker - ''New Arms'' (Moss) & ''Milkshake'' (Kelis)
Yesterday's Men - ''Body Language'' (Kylie Minogue) & ''Timebomb'' (The Whitest Boy Alive)
Moss - ''Heartbeat'' (Annie) & ''Silent Shout'' (The Knife)
The Secret Love Parade - ''Colour Me In'' (Broadcast) & ''Paper Planes'' (M.I.A.)
Lola Kite - ''It Wasn't Me'' (Shaggy) & ''Hackensack'' (Fountains Of Wayne)
All Star Band (Lola Kite + Moss + The Secret Love Parade + Yesterday's Men) - ''Young Folks'' (Peter Bjorn & John)
 
Naar ik weet zijn er helaas geen audio- of video-opnames gemaakt, maar mochten die er toch blijken te zijn worden ze vanzelfsprekend hier geplaatst. Foto's zijn er wel en krijgt u binnenkort te zien.
 
En natuurlijk was er dan nog de 'keuze van het publiek'. Maar een volgende keer zal dat onderdeel toch beter moeten worden gepromoot, want nu waren er slechts zesentwintig lijstjes ingestuurd. De uitslag is dus wellicht weinig representatief voor het aantal mensen dat aanwezig was, maar wilde ik u (lezer die er niet bij was, of lezer die er wel bij was maar het nog even op z'n gemak na wil lezen) toch zeker niet onthouden:
3. Peter Bjorn & John - Young Folks /
Animal Collective - My Girls /
Grizzly Bear - Two Weeks /
The Shins - Girl Inform Me (4 punten)
2. Radiohead - Idioteque (5 punten)
1. Midlake - Roscoe (9 punten!)
Met 13 punten voor 7 verschillende nummers was Radiohead overigens de band waar verreweg het meest voor gestemd was.
 
En na de optredens werd er dan nog tot diep in de nacht gedanst op de nulties-keuzes van het onverwoestbare DJ-trio Boem Takkie Lauw. Wát een feest!
  
Wel, tot slot is er dan natuurlijk nog dECLECTICade: Sound Of The Zeroes, de dubbel-cd samengesteld door Jasper en mij met onze favoriete liedjes (38 in totaal!) van het afgelopen decennium. Daar was immers dit hele evenement in eerste instantie om begonnen. Mensen die hun mailadres op de avond hebben achtergelaten krijgen een linkje toegestuurd, maar ik plaats hem vanzelfsprekend ook gewoon hier: 

 
 
 
 
Ten slotte wil ik iedereen bedanken die deze avond tot zo'n groot succes heeft gemaakt: Pakhuis Wilhelmina, het barpersoneel, de mensen van het licht en geluid, de mensen bij de deur, iedereen die heeft meegeholpen met flyeren of op een andere wijze dit festijn liet 'rondzingen' door de stad en natuurlijk de bandjes, de DJs en het fantastische publiek!

Reacties

Tessel op 31-01-2010 18:38
Vond het een geslaagde avond, volgende keer ben ik er weer bij!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl