kasblog.punt.nl
R.I.P. Alex Chilton
Wel, dit is oud nieuws en had ik hier eergisteren al geplaatst. Maar stom genoeg verwijderde ik het bericht net per ongeluk, vandaar dat ik het nu dan maar nog een keer plaats:
 
Zanger, gitarist en songschrijver Alex Chilton overleed gisteren op 59-jarige leeftijd in een ziekenhuis in New Orleans, waarschijnlijk aan de gevolgen van een hartaanval. Chilton maakte begin jaren zeventig met de band Big Star popmuziek die puur en simpel was en die de melancholie van lentebriesjes, de ondraaglijke lichtheid van het bestaan, perfect wist te vertolken. Onder het grote publiek is Chilton onrechtvaardig genoeg nooit echt doorgebroken, maar hij was een inspirator voor bands en artiesten als R.E.M., Wilco, Yo La Tengo, Belle & Sebastian, Jeff Buckley, Elliott Smith en The Bangles, die allemaal weleens liedjes van hem coverden. En in 1987 betoonde rockband The Replacements haar lof voor Chilton door een lied naar hem te vernoemen, wat zijn naamsbekendheid enigszins vergrootte. Hier twee van Chilton's mooiste songs, waarvoor de wereld hem altijd dankbaar zal mogen blijven:


Reacties

Wietse op 19-03-2010 12:50
Goh, eerst Mark Linkous, nu Alex Chilton. Hopelijk blijft dit lot Daniel Johnston bespaard...
 
Heb je trouwens het nieuwste werk van Johnston gehoord, BEAM me Up, Daniel, Kas? Deze valt te beluisteren op de luisterpaal. http://3voor12.vpro.nl/speler/luisterpaal/43210526#luisterpaal.43234653
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl