kasblog.punt.nl
Kasmix 2015

Kerst staat voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is voor een kersverse Kasmix, de traditionele dubbelcompilatie waarop ik mijn favoriete tracks van de afgelopen twaalf maanden op smaakvolle wijze aan elkaar borduur.

Aan de beproefde receptuur is weinig veranderd, behalve dat ik het gore lef heb gehad om voor het eerst in acht jaar een belangrijke regel te doorbreken en wel de regel dat er niet meer dan één nummer per artiest op mag. De reden dat ik nachtenlang mijn hoofd hierover brak kwam omdat deze twee nummers om zo’n totaal verschillende reden essentieel voor mij voelden; het ene puur als muzikaal meeslepend hoogtepunt en de ander vanwege de troostende kracht dat het mij steeds weer wist te geven. Want de Kasmix is – naast een manier om mijn excellente smaak aan vrienden op te dringen -  toch óók een persoonlijk document; het moet in staat zijn om mij als hoogbejaarde man nog alle pieken en dalen van zo’n roerig jaar als deze te kunnen laten herbeleven. Voor minder moet je het ook niet willen.

Nu vind ik overigens elke noot te gek van het album waar die twee bewuste liederen vandaan komen. Slechts één plaat vond ik beter. Benieuwd welke dat is? Scroll dan naar mijn beneden voor mijn onvermijdelijke albumlijst. En klik op de cover om Kasmix 2015 uw kompjoeter binnen te loodsen.

En dan nu mijn 15 favoriete albums van 2015 (in verband met 'ernstig drukke dagen' zonder toelichting dit jaar, helaas):

15. Beach House - Depression Cherry

14. Jacco Gardner - Hypnophobia

13. Blur - The Magic Whip

12. Courtney Barnett - Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit

11. Beach House - Thank Your Lucky Stars

10. Destroyer - Poison Season

09. Julia Holter - Have You In My Wilderness

08. Lower Dens - Escape From Evil

07. Other Lives - Rituals

06. Deerhunter - Fading Frontier

05. Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly

04. Joanna Newsom - Divers

03. Father John Misty - I Love You, Honeybear

02. Tame Impala - Currents

01. Sufjan Stevens - Carrie & Lowell

 

Fijne feestdagen!!!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl